zondag 25 mei 2008

zaventem - tripoli - ouagadougou

"Bienvenue à Ouagadougou International Airport, il est 00h36 et 32 degres." Jawel ik ben vannacht, met amper een half uur vertraging, geland in Burkina Faso en ik werd er zeer WARM onthaald. Meer dan dertig graden midden in de nacht, ojee! Yves en Yvette waren het ontvangstcomité.

Eerder op de dag afscheid genomen op de luchthaven in Zaventem. Als je aan de douanecontrole nog eens zwaait, lijkt drie maanden plots wel lang. Maar met veel goesting en veel handbagage het chique vliegtuig in. In tegenstelling tot wat we eerder met Afriquiyah meemaakten was dit een vliegtuig mét beenruimte, mét allemaal dezelfde soort stoelen, mét airco die goed werkt en mét tv per stoel! De films waren wel 'proper gemaakt' in die zin dat elke decolté en elke blote vrouwenbeen, ook in de tekenfilms, flou gemaakt werd en elke vloek weggebiept, haha! Goed om me bezig te houden van Brussel naar Tripoli en dan op het volgende vliegtuig van Tripoli naar Ouagadougou met een tussenstop in Bamako.

Na de babbel, de chocolade en de foto's, werd het een warme, korte nacht. Vanochtend was er het weerzien van de buren en hun kinderen die tanti Lotte uiteraard om een speelgoedje vragen. Lang leve de FM Brussel ON AIR-ballon. En dan plots rond half tien, veel wind, veel stof en dan ineens heel veel regen. Wauw, afkoeling. Alleen was het wel wat te veel van't goeie want plots stonden hele wijken onder water. Het zou de eerste keer zijn dit seizoen dat er zo'n stortbui was en mensen waren volop grachtjes aan het graven en water uit hun cour en huizen aan het scheppen... Er zijn net een hoop straten waar ze nieuwe beton hebben gegoten maar ook niet meer dan dat, ellende voor de mensen die er wonen en verkeerschaos op elk kruispunt dat in een kleine vijver veranderde.

Voila, ik ben goed aangekomen, da's het begin van 89 spannende dagen...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Ej Lotte, ge hebt concurrentie! http://lotte-op-reis.blogspot.com/ :-)

Anoniem zei

hey lotte,

geniet van burkina!
en ik wed dat je al eens stiekem naar de fmbrussel
site zijt gaan kijken...
heeft die ene burkinabee op de foto de 20km uitgelopen...?

groetjes,
de moe

Anoniem zei

Dag Lotte,
uw blog gevonden en dus ook een beetje mee op reis! Nog eens merci voor de gezellige babbelmiddag en de tips. Geniet ervan !

Freija
(stiekem toch wel een beetje jaloers)

Anoniem zei

Hey Lotteke, blij dat je goed bent gearriveerd. Dikke zoen van een meid die het ook maar een beetje raar vond om iemand uit te wuiven die voor 3 maanden niet in Belgienlandje zal zijn...
Katrien