woensdag 30 juli 2008

wolken en sterren

De lucht is hier zo schoon. Fel blauw zonder één vliegtuigspoor of oranjegeel met een rode ondergaande zon of pikzwart met een volle maan.
Donzige wolken waren het decor voor een trouwstoet. Heel grappig, ik werd uitgenodigd op een trouwfeest maar kende de bruid noch de bruidegom. Er was heel veel volk in het gemeentehuis en de kerk waardoor ik vermoed dat er nog veel mensen 'via via' op het feest waren. De misviering was geanimeerd met muziek en spontane rondedansjes door de kerk en een Latijns-Amerikaanse missiepater die bijzonder gevat en grappig preekte.
Eén van men favoriete plekken in Burkina is het Lac de Tengrela bij Banfora. Een groot meer waarin nijlpaarden leven. In de vooravond kan je hen het best observeren vanuit een klein roeibootje. De kleuren zijn zalig en de geluiden als een Hippo bovenkomt zijn, ook al is zo'n beest nogal gevaarlijk, rustgevend. De groep Belgische toeristen van Kris Kras dus mee in een bootje, de ene al meer op zijn gemak dan de andere. 'k Heb Miek en haar groep de afgelopen dagen vergezeld in Bobo, op de markt, in de vieux quartier, op restaurant... Pascal was de echte gids maar ik vond het natuurlijk plezant om ook een beetje gids te spelen en goed veel Nederlands te babbelen.
De Belgen zijn ondertussen op reis naar Mali maar "la troupe" Yerelon d'Afrique gaf een schitterend afscheidsoptreden voor hen. Traditionele West-Afrikaanse muziek met oa djembé, doumdoum en balafon. Ritmisch feestje voor een bar onder de sterrenhemel.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Het Tengrela-meer, brommerkes op roestbruine zandwegen, voortstuivend onder een stralend blauwe lucht met donzige wolken ...

Ze roepen mooie herinneringen op!

Kim zei

Nijlpaarden!! WAW!

ziet er allemaal fantastisch uit!

X en ook veel prrrt prrrt van het donzige wildlife in casa Anderlecht

Kim zei

Oeps, foutje gemaakt bij aanmaken blognaam
waardoor ik dus nu Canada heet!
Hoe onozel! Ik zal jou Burkina noemen vanaf nu :-)
In ieder geval veel lieve groetjes van blogidioot Kim!